d’Oude BRINK is de thuisbasis van chef-kok Sanjai Mehilal. Opgegroeid in een grote Surinaams-Hindoestaanse familie ontwikkelde hij al snel een passie voor het koken van goed en lekker eten. Na de koksopleiding ging hij al snel aan de slag in het Gooi, waar hij onder leiding van Fabrice Patay de fijne kneepjes van het vak leerde en waar zijn liefde voor deze regio is ontstaan.
Hij wist al snel: ooit wil ik hier een eigen zaak. En na jarenlang met veel passie te hebben gewerkt als chef-kok van Moeke Spijkstra en Café ‘t Bonte Paard is er met de opening van d’Oude BRINK een droom in vervulling gegaan: een eigen restaurant-café in het hart van het Gooi.
“In mijn Surinaams-Hindoestaanse familie spelen eten en gezelligheid een belangrijke rol. Daar is mijn passie voor lekker eten maken ontstaan.”
Sanjai Mehilal
De geschiedenis van ons karakteristieke pand gaat terug naar 1907. In dat jaar stichtte Dhr. Ruegg een ijzerwarenwinkel in dit pand aan de Brinklaan. Zoons Hendrik, Jan en Herman werkten al op jonge leeftijd mee in de zaak en namen het bedrijf uiteindelijk over van hun vader. Onder de naam Gebr. Ruegg verkochten zij schaatsen met een eigen merkteken. Vanaf 1940 zette jongste broer Herman het bedrijf alleen voort en na de Tweede Wereldoorlog volgen ook zijn zoons hem op, totdat het bedrijf rond 1977 ophoudt te bestaan.
Maandag: 13:00 – 22:00
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: 12:00 – 24:00
Donderdag: 12:00 – 24:00
Vrij & Zat: 12:00 – 01:00
Zondag: 12:00 – 24:00
Keuken dagelijks geopend van 12:00 tot 21:30
1404 EZ Bussum